+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Heidelberg Topsetter. E4e02: Expoure head error

  1. #1
    Junior Member bortc is on a distinguished road
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Question Heidelberg Topsetter. E4e02: Expoure head error

    Hello! Need any help.

    CTP stop exposing after 60% or 80%.
    Before I had another error:

    E4e02: Exposer head error
    E4e02: Excessive current in the LD drive (driver 2 board)

    Iop-Iopd of all diodes is bigger 300mA.

    Any ideas, please!

    Thank you!

  2. #2
    Member siddiqueng is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    86
    Thanks
    18
    Thanked 12 Times in 10 Posts
    Quote Originally Posted by bortc View Post
    Hello! Need any help.

    CTP stop exposing after 60% or 80%.
    Before I had another error:

    E4e02: Exposer head error
    E4e02: Excessive current in the LD drive (driver 2 board)

    Iop-Iopd of all diodes is bigger 300mA.

    Any ideas, please!

    Thank you!
    Head Driver Board is detecting LD over current or LD is shortening circuit, Take these steps,

    1.Replace LD
    2.Replace LDR DRV

  3. #3
    Junior Member RIP@RIP is on a distinguished road
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked 22 Times in 11 Posts
    Maybe laser in end of life but problem can cause laser cooling.

  4. #4
    Banned ndoring is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cooling

    Yes. Cooling can be big problem... I have similar problem. The AC can't cool enough the room and the machine have problems with that. Also was burning to 60 or 80% and then stop.. I have contacted the serviceman and he said to me that is temperature the problem...
    When was temperature outside cca 35 degrees Celsius we have burning plates in night hours, then we don't have problems...

  5. #5
    Junior Member derrico is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Brazil
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    broke cable in mobile belt

    you may have a broken cable in the mobile belt.
    check whether the problem always occurs in the same position of the optical head.
    always occur in the same position, it sure is broken cable. sometimes at two positions, but always in the same positions.
    depending on the cable, can you try to slide a bit on the mobile belt to see if the problem starts to occur at another position.
    some cables have a spare to make this slip. I've seen clients who removed the cable from inside of mobile belt, and hung over for testing to the cable not make the mobile belt curve.

  6. The Following 2 Users Say Thank You to derrico For This Useful Post:

  7. #6
    Junior Member bortc is on a distinguished road
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Red face

    Quote Originally Posted by derrico View Post
    you may have a broken cable in the mobile belt.
    check whether the problem always occurs in the same position of the optical head.
    always occur in the same position, it sure is broken cable. sometimes at two positions, but always in the same positions.
    depending on the cable, can you try to slide a bit on the mobile belt to see if the problem starts to occur at another position.
    some cables have a spare to make this slip. I've seen clients who removed the cable from inside of mobile belt, and hung over for testing to the cable not make the mobile belt curve.
    Thank you very much. We found the cause of the error. It is, indeed, broken cable. Power cord head. Rewire a piece of wire and everything is OK.

  8. The Following User Says Thank You to bortc For This Useful Post:

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Error Topsetter 102 Help me!!!
    By mexdark in forum Computer To Plate
    Replies: 12
    Last Post: 05-11-2017, 05:02 AM
  2. PDF Native Read Error: ERROR: PDFREAD 3 on file:...
    By emilio9cya in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 01-04-2014, 06:21 AM
  3. Heidelberg ctp- error help needed
    By akmeeran in forum Computer To Plate
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-2013, 11:22 AM
  4. Topsetter Error message E4103 Transport unit does not ascend...
    By ndoring10 in forum Computer To Plate
    Replies: 2
    Last Post: 04-24-2012, 09:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts