+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11

Thread: creo trendsetter 800 ii quantum

  1. #1
    Normal Member Hassan is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    2
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    creo trendsetter 800 ii quantum

    Hi

    we have creo trendsetter 800 II Quantum and now we are facing problem when i switch on the machine after few min Error message appair that " Carriage amplifier fault : +/- 12V 0r 48V supply faulted or safety loop brocken"
    Prompt: 43312

    and also we have checked all power supplies and all power supplies are working ok

    Does any can help me?

    Thanks
    Last edited by Hassan; 06-10-2013 at 07:34 AM.

  2. #2
    Junior Member Doris is on a distinguished road
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Check thermal head safety loop.........

  3. The Following User Says Thank You to Doris For This Useful Post:

  4. #3
    Member carlossc73 is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    54
    Thanks
    6
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Have you checked taht all teh doors are well closed. this error goes when taht happens or your powersupply is broken.


    Quote Originally Posted by Hassan View Post
    Hi

    we have creo trendsetter 800 II Quantum and now we are facing problem when i switch on the machine after few min Error message appair that " Carriage amplifier fault : +/- 12V 0r 48V supply faulted or safety loop brocken"
    Prompt: 43312

    and also we have checked all power supplies and all power supplies are working ok

    Does any can help me?

    Thanks

  5. The Following User Says Thank You to carlossc73 For This Useful Post:

  6. #4
    PRC Member Kanishk will become famous soon enough
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    121
    Thanks
    0
    Thanked 79 Times in 31 Posts
    Quote Originally Posted by carlossc73 View Post
    Have you checked taht all teh doors are well closed. this error goes when taht happens or your powersupply is broken.

    Check all doors locks or by pass all lock.

  7. #5
    Normal Member Hassan is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    2
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Kanishk View Post
    Check all doors locks or by pass all lock.
    please advice me that how to by pass all locks

    Thanks

  8. #6
    Junior Member Doris is on a distinguished road
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    you can do it by masking

  9. #7
    Junior Member SpyrosTheBest is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    32
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I think that either the carriage cannot move to parking position due to a power failure or the main panel door may be opened.

    Before calling the service personnel,

    Check that it locks into place by applying moderate pressure on the panel and listen to the clicking sound it makes while locking...

    You can check the interlock inside the panel to see whether is it damaged somehow or if a part of the interlock is not in place.

  10. #8
    Donor JimmyBgood is on a distinguished road
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    24
    Thanks
    1
    Thanked 12 Times in 4 Posts
    The safety loop opens when a door is not properly closed.
    Or when there is a problem on the Laser Head motherboard or if there is a problem on of the CTP boards.

    If the CTP is able to work a little time and then fails, it could be also a temperature problem.

    But again, if you start the CTP and looks OK, you open a door and says safety loops open, you close the door again and says "Safety loop has just closed" it means that works find regarding to doors and panels.

    Take a look at the Chiller to be sure that is filled properly.

  11. #9
    Donor avir is on a distinguished road avir's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    GAZA CITY PALESTINE
    Posts
    12
    Thanks
    12
    Thanked 16 Times in 5 Posts

    Post error 43312 firmware 1 creo

    link to error 43312 page firmware 1 (mce trendsetter)
    http://creoscitex.altervista.org/fw1ctpxml/xmlfiles/error_messages/43312.xml
    link to error page sherch:
    http://creoscitex.altervista.org/fw1ctpxml/search.htm
    regards

  12. #10
    Donor avir is on a distinguished road avir's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    GAZA CITY PALESTINE
    Posts
    12
    Thanks
    12
    Thanked 16 Times in 5 Posts
    error 43312 mce

    http://creoscitex.altervista.org/fw1ctpxml/xmlfiles/error_messages/43312.xml
    use internet explorer only

    regards avir

  13. Your ad here

  14. #11
    Member carlossc73 is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    54
    Thanks
    6
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    My friend it is a problem on your thermal head, it blocks due to temp.

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 06-25-2013, 08:48 AM
  2. Creo MPE Trendsetter Error\Command List
    By alexgcgeest in forum Computer To Plate
    Replies: 1
    Last Post: 01-16-2013, 12:55 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 11-26-2012, 03:35 AM
  4. Creo Trendsetter Licenses file
    By PrePress_Man in forum Requests
    Replies: 2
    Last Post: 04-21-2012, 02:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts