+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: Spekta2 HQ-RIP

  1. #1
    Junior Member abimanyoe is on a distinguished road
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Spekta2 HQ-RIP

    How to install Spekta2 on RIP?

  2. #2
    Moderator babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    315
    Thanks
    51
    Thanked 316 Times in 139 Posts

    hi brother

    Quote Originally Posted by abimanyoe View Post
    How to install Spekta2 on RIP?
    hello brother, what is your RIP? in Harlequin 7.2 you can install the Spekta 350 and 650 in SW folder, you must run the main installer of spekta and locate the SW folder in Harlequin RIP, then after you install it, in Page Setup Manager you can see the 350 and 650 lpi in options,..hope this will help :)

    God Bless
    "People with a good Heart...is a good Person...God Bless"

  3. #3
    PRC Member zombie will become famous soon enough zombie will become famous soon enough
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    223
    Thanks
    13
    Thanked 96 Times in 46 Posts
    Also the Spekta SN must match the rip SN, otherwise it will not work.

  4. #4
    Junior Member lucifer is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    25
    Thanks
    9
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I think your dongle must support spekta.

  5. #5
    Moderator kazanchi has a spectacular aura about kazanchi has a spectacular aura about
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    263
    Thanks
    208
    Thanked 194 Times in 88 Posts
    Quote Originally Posted by abimanyoe View Post
    How to install Spekta2 on RIP?
    Let you give us the installer and we'll try

  6. #6
    Moderator babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    315
    Thanks
    51
    Thanked 316 Times in 139 Posts

    hi brother

    Quote Originally Posted by kazanchi View Post
    Let you give us the installer and we'll try
    here's the installer and patch brother,

    Code:
    Only the registered members can see the download links/content. please Register to gain full access.
    God Bless
    "People with a good Heart...is a good Person...God Bless"

  7. The Following 2 Users Say Thank You to babajingjumong For This Useful Post:

  8. #7
    Junior Member shiv is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    49
    Thanks
    7
    Thanked 13 Times in 8 Posts
    Quote Originally Posted by babajingjumong View Post
    here's the installer and patch brother,

    Code:
    Only the registered members can see the download links/content. please Register to gain full access.
    God Bless
    Will this work on Rip v8

  9. #8
    Junior Member shiv is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    49
    Thanks
    7
    Thanked 13 Times in 8 Posts
    Quote Originally Posted by babajingjumong View Post
    here's the installer and patch brother,

    Code:
    Only the registered members can see the download links/content. please Register to gain full access.
    God Bless
    While extracting the file it is asking for Password. Can you give the password please

  10. #9
    Moderator kazanchi has a spectacular aura about kazanchi has a spectacular aura about
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    263
    Thanks
    208
    Thanked 194 Times in 88 Posts
    Quote Originally Posted by babajingjumong View Post
    here's the installer and patch brother,

    Code:
    Only the registered members can see the download links/content. please Register to gain full access.
    God Bless
    Is it Spekta2? I thought it is first generation of Spekta...

    As to HQ RIP v.8 and this Spekta:
    1. Install Screen's HQ 510 RIP (this one v.7), patch and Spekta
    2. Install Screen's HQ-RIP v. 8.3 in the same folder and then install new medicine for HQ-RIP (search this forum for installation and medicine )
    3. Start RIP and re-configure Page Setups etc. if required.
    I don't know is it possible to use another OEM of HQ-RIP (Xitron, Express, ECRM) with this Spekta? And I know that it don't work after installation to fresh installation of HQ-RIP v. 8.3 with proper medicine... The only way I've found to use Spekta with HQ-RIP v.8 is this 3 point...

  11. #10
    Junior Member cecgraf is on a distinguished road
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the Spekta 2 that works with the Hq-Rip 8.0 , follow link:

    [url]http://www.sendspace.com/file/p78eyb[/url]

  12. Your ad here

  13. #11
    Moderator babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong is a jewel in the rough babajingjumong's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    315
    Thanks
    51
    Thanked 316 Times in 139 Posts

    hi brother

    Quote Originally Posted by kazanchi View Post
    Is it Spekta2? I thought it is first generation of Spekta...

    As to HQ RIP v.8 and this Spekta:
    1. Install Screen's HQ 510 RIP (this one v.7), patch and Spekta
    2. Install Screen's HQ-RIP v. 8.3 in the same folder and then install new medicine for HQ-RIP (search this forum for installation and medicine )
    3. Start RIP and re-configure Page Setups etc. if required.
    I don't know is it possible to use another OEM of HQ-RIP (Xitron, Express, ECRM) with this Spekta? And I know that it don't work after installation to fresh installation of HQ-RIP v. 8.3 with proper medicine... The only way I've found to use Spekta with HQ-RIP v.8 is this 3 point...
    yes brother it's spekta 2,:)
    with 350 and 650 options
    "People with a good Heart...is a good Person...God Bless"

  14. #12
    Moderator kazanchi has a spectacular aura about kazanchi has a spectacular aura about
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    263
    Thanks
    208
    Thanked 194 Times in 88 Posts
    Quote Originally Posted by babajingjumong View Post
    yes brother it's spekta 2,:)
    with 350 and 650 options
    Ok. It's really Spekta2 thank you.

    Your Spekta's installer says "Installing Spekta" and cecgraf's installer says "Installing Spekta2" and both of them installs the same screenings.

    And your Spekta works fine but cecgraf's Spekta2 doesn't (under Screen's HQ 510 RIP v.7.2; i didn't try it under Screen's HQ-RIP v.8 yet; I've try it with Express RIP v.8.3 and found it don't working at all - this OEM of HQ-RIP can't see Spekta screening).

    And may be cecgraf's Spekta2 needs the crack?

  15. #13
    PRC Member zombie will become famous soon enough zombie will become famous soon enough
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    223
    Thanks
    13
    Thanked 96 Times in 46 Posts
    1. Spekta is working ONLY with HQ Rip.
    2. Spekta installer have an embedded serial number, and it must match the HQ Rip sn, otherwise it does not work.

  16. #14
    Junior Member shiv is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    49
    Thanks
    7
    Thanked 13 Times in 8 Posts
    But what is the archive password?

    Quote Originally Posted by kazanchi View Post
    Ok. It's really Spekta2 thank you.

    Your Spekta's installer says "Installing Spekta" and cecgraf's installer says "Installing Spekta2" and both of them installs the same screenings.

    And your Spekta works fine but cecgraf's Spekta2 doesn't (under Screen's HQ 510 RIP v.7.2; i didn't try it under Screen's HQ-RIP v.8 yet; I've try it with Express RIP v.8.3 and found it don't working at all - this OEM of HQ-RIP can't see Spekta screening).

    And may be cecgraf's Spekta2 needs the crack?

  17. #15
    Junior Member shiv is on a distinguished road
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    49
    Thanks
    7
    Thanked 13 Times in 8 Posts
    I use Screen Hq510 ver6.1.
    I installed the spekta into the SW folder. I see spekta 350 and 650 in pagesetup after doing all the page setup when i tried to print i get the following message

    Setup loaded: "specta"
    Starting Job On Monday, January 09, 2012 1:23:34 PM
    Using Color Setup "(No Color Management)"
    Total time: 1 seconds
    %%[ Error: rangecheck; OffendingCommand: setsystemparams ]%%
    %%[ Flushing: rest of job (to end of file) will be ignored ]%%
    Job Not Completed: Calibration Job 12

    I have dongle emulator for ver7.2 from printroot but i dont have the 7.2 installer and i Have hq rip ver8.3 but it when opened with 7.2 emulator asks for revision passwordName:  pagesetup.JPG
Views: 2297
Size:  55.9 KBrip8-3on-emu7-2-jpg

    I need speckta to work somehow kindly help

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts