+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Navigator rip Banding

  1. #1
    Donor bruce695 is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Navigator rip Banding

    I have a Xitron (Navigator) 6.0 rip driving an accuset 1000 and a screen ftr 3050 and have had banding issues off and on for 10 years. It has hds screening and the grey levels are set to 4065 I think. I was reading in a old bulletin that there is an extra file I was supposed to put into Navigator\SW\Sys\ExtraStart folder. No ever told me that but all the settings are as they are supposed to be. Does any know of this rip issue or have access to the smooth file the bulletin is referring to?

  2. #2
    Junior Member Ferre_alex is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    27
    Thanks
    14
    Thanked 12 Times in 9 Posts
    What line screen are you using? And what dot shape? Is this banding showing on flat screens(like a 50% gray box), or only on fountain fills?
    The higher the line screen, more banding you'll get. Also round dot shapes tends to show more banding. If its showing on flat screens you probably have a mechanical problem. Fountain fills show banding depending on how they were build. Using a pdf version higher than 1.4 can solve some of the problems with fountain fills if they are vector based.
    Hope this helps!

  3. #3
    Donor bruce695 is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    banding

    Thanks for your input. The banding is only on grads worse on vector. I didn't generate the pdf files that recently gave me issues, I will check my customer file. Oh, output was 2400 and 3000 @ 120 and 150 line, of the issues was calibration.
    Last edited by bruce695; 10-18-2013 at 02:58 PM.

  4. #4
    Junior Member Ferre_alex is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    27
    Thanks
    14
    Thanked 12 Times in 9 Posts
    Quote Originally Posted by bruce695 View Post
    Thanks for your input. The banding is only on grads worse on vector. I didn't generate the pdf files that recently gave me issues, I will check my customer file. Oh, output was 2400 and 3000 @ 120 and 150 line, of the issues was calibration.
    oh yes, I forgot calibration...

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Request Navigator 9
    By sledhrex in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 06-13-2013, 03:33 AM
  2. Navigator RIP
    By siddiqueng in forum Imposition & RiP
    Replies: 12
    Last Post: 05-30-2012, 02:30 PM
  3. Navigator RIP 8
    By undertaker in forum Installer or Patch Only
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2012, 12:19 PM
  4. navigator 8.1
    By johnlongthomas in forum Full Software
    Replies: 3
    Last Post: 02-15-2012, 04:31 PM
  5. Xitron Navigator RIP
    By printr00t in forum Installer or Patch Only
    Replies: 3
    Last Post: 11-21-2011, 09:52 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts